Jump to content

Eleget lógott

2018. 11. 03. 13:00

Az állatmentés nemcsak a földön történhet, hanem a magasban is. Erről történeteket tudnának megosztani a tűzoltók, akik nemcsak emberi életet igyekeznek menteni, hanem az állatokét is.

Ezúttal ugyan nem tűzoltó siet az állat segítségére és nem is egy magasban rekedt macskát kellett menteni. Egy favágó segítségét kérték annak a rétisasnak az ügyében, aki valahogy fennakadt a fán. Ez azért volt lehetséges, mert zsinórba gabalyodott a nagytestű madár, és ennek következtében a fa sűrű ágain már nem tudott átjutni. A ragadozó madarat már este így látták a fán, de a sötétedés miatt nem tudtak segíteni a madáron. Másnap reggel a sas még mindig ugyanott volt, így nem volt kétséges, hogy segítségre szorul, ezért kérték meg a favágót.

A rutinos favágó speciális eszközökkel jutott fel a húsz méteres magasságba és kiszabadította a szerencsétlenül járt madarat. A tíz órás fán való lógás és a mentés miatti stressz miatt kimerült a nagy madár, de időben mentették meg.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?time_continue=26&v=gMeuO1L6wuQ)