Jump to content

Kutyák mészároltak le pingvineket

2018. 11. 06. 13:00

A felelős állattartásról illik sokat beszélni, mert még mindig nincs rendben ez ügyben a világ.

A felelős állattartás azt jelenti, hogy annak tudatában veszünk magunkhoz egy állatot, hogy róla egészen az élete végéig gondoskodunk. Ezentúl persze megfelelően tápláljuk, gondoskodunk arról, hogy védett helyen élhessen.

Úgy gondoljuk, hogy ha ezt mind megtesszük, akkor teljességgel a felelős gazdik közé sorolhatjuk magunkat. A felelős állattartás azt is jelenti, hogy az állattartás más életét sem nehezíti meg. Egy állandóan ugatós kutya közelében élni borzasztó lehet. Vagy ahogy a harapós kutya társaságát is akkor tudjuk elkerülni, ha a kutya távol van tartva az idegenektől, vagy ha a harapós kutya létéről jól látható helyen figyelmeztetés olvasható.

A felelős kutyatartás azt is jelenti, hogy a nem kívánt szaporulat érdekében ivartalaníttatjuk kedvenceinket.

A felelős gazdi olyan helyen tartja az állatát, hogy onnan ne tudjon megszökni és a sétáltatást is pórázon intézi. Valószínűleg nem pórázon sétálók lehettek azok a kutyák Észak-Tasmániában, amelyek közel hatvan törpe pingvinnel végeztek egy strandon. Nem ez volt az első és sajnos lehet, hogy nem is az utolsó hasonló jellegű mészárlás, amit kutyákhoz lehet kötni.

A szabadon lófráló kutyák óriási károkat tudnak okozni a természetben, mindezt ráadásul rövid idő alatt, ezért a gazdik felelőssége a kutyák hasonló tevékenységének megakadályozása. Amennyiben pedig kárt tett a kutyájuk, úgy felelőséget kell vállalniuk azért.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: https://flic.kr/p/M2r95j, https://flic.kr/p/WgsD2X)