Jump to content

Madarat tolláról, kutyát bundájáról

2019. 01. 21. 13:00

A madarak egyik sajátossága a repülés, de a szaporodásuk helyéül megválasztott, fára épített fészek is a madarakra jellemző.

A fészek elkészítéséhez a környezetükből felhasznált anyagokkal dolgoznak. Egyes madárfajok a nyálukkal teszik még ellenállóbbá a fészküket, míg mások úgy fonják a növényi rostokat, mint ahogy az emberek teszik, de a madarak ehhez csak a csőrüket használják.

Egyszóval mindegyik madárfaj máshová és máshogyan készíti el a fészkét azért, hogy tojásait lerakhassa, fiókáit kikölthesse és felnevelhesse.

Ez a kismadár is onnan vesz a fészkéhez bélésanyagot, ahonnan csak tud. A közelében lévő kutyus puha bundája éppen alkalmasnak tűnik erre. Nem úgy tűnik, hogy ezt a nyugodtan pihenő eb nagyon zokon venné. Sőt, talán ennek az aprócska, de annál cukibb kismadár csipkedése még kellemesen is hat.

A kutyus mintha csak éppen akkor kelne fel, amikor a madárka abbahagyja nagyon fontos tevékenységét. A kellő mennyiségű szőrszállal a fészkét kívánja luxuslakosztállyá tenni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?v=97ds9abvYIM)