Jump to content

Értelmetlen kilövések

2019. 03. 07. 19:00

A tavaszt várva izgalommal várjuk a gólyák és a fecskék érkezését. A gólyák közül már többen hazatértek, és izgulunk, hogy minden fészek újból használatban legyen.

A békéscsabai fészekáthelyezés és visszaállítás ügye felkavarta az állatvédők és a civilek érzelmeit is. Odafigyelünk a hosszú utat megtett gólyákra ugyanúgy, mint ahogy a fecskékre is mostanában nagy figyelem irányul. Becslések szerint már jövőre elérhetjük azt, hogy nem lesznek nálunk ezekből a rovarokat pusztító szép madarakból.

Izgulhatunk a fecskékért is, de ugyanúgy a gólyáknak is nehézségekkel kell megküzdeniük. Nálunk már biztonságban vannak, de az út nemcsak hosszú, hanem veszélyes is.

Libanonban hobbiként lövik ki a gólyákat és más madarakat is. Sőt a környező országok lakóinak egy része leli örömét abban, hogy lövöldöznek bármilyen madárra.

Egyes vidékeken szinte már tömeges mészárlást hajtanak végre és ez a költöző madarak, úgy a gólyák esetében is jelentős és értelmetlen pusztulást eredményez. Körülbelüli adatok alapján évente akár kétmilliónál is több madarat vadásznak le az égről, beleértve a gólyákat is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)