Jump to content

Évtizedeken át tartó társ

2019. 03. 14. 19:00

Ha háziállatként madárra vágyunk, akkor a legtöbben pintyben, hullámos papagájban vagy nimfapapagájban gondolkodnak.

A mai cikkben a nimfapapagájról fogunk szót ejteni, amelyik nálunk csak háziállatként feltűnő madár, míg Ausztráliában annyira általános a jelenléte, mint nálunk a veréb.

Habár a hullámos papagáj is kedves kis madár, de aki tekintélyesebb külsejű tollas barátra vágyik, az megtalálhatja ezt a nimfában. A galamb nagyságát megközelítő nimfapapagáj farktolla jóval hosszabb, így nagytestű papagáj hatását kelti abban, aki csak meglátja. Ezt a nagyságot pedig csak növelheti a feje tetején olykor fellibbenő bóbita is.

Az egyedi külső miatt is kedvelt a nimfapapagáj, és mivel elég nagy madárról van szó, így gazdája büszke lehet arra, milyen madárral osztja meg otthonát. Ennek ellenére a nimfapapagáj ára magas, mert könnyen szaporítható és a tartása sem macerás. Akár egy kisebb méretű kalitkában is jól megvan akkor, ha a gazdája biztosítja számára a szabadabb reptetést. Nem kényes madárról van szó, persze ha már kedvencként tartjuk, akkor nem árt figyelembe venni igényeit.

A sok foglalkozással kezes és kedves társunkká tehetjük, azonban azzal számolni kell, hogy ha nimfa papagájt veszünk magunkhoz, akkor akár 30 évben is gondolkodnunk kell.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)