Jump to content

Vigyázz, bagoly!

2019. 04. 04. 08:00

Egy tenyésztő álma, hogy a jó vérvonalú szülőktől származó kölyköket megfelelő gazdihoz tudja juttatni. Sokkal inkább a fajta jegyeit megerősítő ez, mintsem a haszonra való törekvés.

Egy kutyatenyésztéssel foglalkozó gazdi arra gondolt, hogy a 12 hetes kölyköket kiengedi az udvarra. A nagy felfedezők összesen négyen voltak az alomban, ám amikor az udvarról be akarta hívni a kiskutyákat, közülük csak három jött elő. A negyediket sehol sem találta, akárhogy kereste és hívta. El sem tudta képzelni, hogy a biztonságosnak ítélt udvarból hogyan szökhetett meg a kiskutya. Se az anyaállat, sem pedig a testvérkéi nem jelezték, hogy valami gond lenne.

Kétségbeesésében a kölyök keresésére indult a gazdi, és még a szomszédban élők is csatlakoztak a kereséséhez, de nem jártak eredménnyel. Fél nap kellett ahhoz, hogy valami hírt kapjon kutyájáról.

Meglepő módon egy golfpályáról keresték meg a kutya gazdáját. A sportolók elmesélték, hogy a kiskutyát sérült, kiszáradt állapotban találták meg az egyik lyuk közelében. A gazdi azonnal a kutyájáért indult. Valóban az ő elveszett kölyke volt az, és az állatorvos arra a kérdésre is választ adott, hogy mi történt az állattal. A sérülései alapján valószínűleg egy bagoly ragadhatta el az udvarról a kiskutyát. Habár a ragadozó madár körmei sebeket ejtettek a kölykön, de más baja nem volt. A kiszáradás miatt azonban megfigyelés alatt tartották, másnap pedig már testvérei között lehetett.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)