Jump to content

Vadon a legjobb

2019. 05. 18. 08:00

Az internet előnyeit élvezve számos olyan érdekességre és videóra találhatunk rá, amely vadon élő állatokat mutatnak, amelyek házi kedvencként élve színesítik az ember életét.

Nem egy olyan videót láthattunk már, amely a hatalmas szemekkel pislákoló, cuki bagoly a háziállat. A fejét ide-oda forgató, a hatalmas szemeivel pislogó bagoly látványa sokak számára nagyon kedves, és szeretne magának egy baglyot házi kedvencként.

A bagolytartás azonban nem is olyan egyszerű. Azaz nem lenne, ha egyáltalán lehetne, ugyanis ezeket a ragadozó madarakat csak engedéllyel lehet tartani. Sőt engedélyt is csak az kap, akinek megfelelő előképzettsége van, és képes gondozni, ellátni egy ilyen madarat.

Akik baglyot tartanak, azok sem háziállatként kezelik a madarakat. Nem is lehet, nem is kell, ugyanis vadak és azok is maradnak.

Figyelembe kell venni, hogy szabadnak születtek, és még inkább igaz ez amiatt is, hogy nehezen alkalmazkodnak a mesterséges körülményekhez. Túlélésükhöz a saját környezetük szükséges.

Ráadásul a baglyok némelyike több évtizedig is élhez.

A bagoly hangos, piszkos. Nemcsak az ürülékkel, hanem bagolyköpettel is találkozhat a gazdi, és a tollcsere időszakában még intenzívebb takarítás szükséges. Vadállat, így a szobatisztává válást azonnal el kell felejteni.

Csőrükkel, karmaikkal komoly sérüléseket okozhatnak gazdájuknak mindezt úgy, hogy nem is akarják. Egy játék során is megsérthetik az embert.

Tény azonban, hogy nagyon édesek. Érjük be a videók nézegetésével.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?v=HyqiP-9BDRk)