Jump to content

Nagy terhet róttak a madármentőkre

2019. 07. 03. 08:00

Szeretnénk védeni a fecskéket, hiszen bámulatos a teljesítményük, amit megtesznek azért, hogy visszajöhessenek hozzánk, és kiköltsék fiókáikat.

A legtöbben kedveljük ezeket az édes hangú és ábrázatú kis madarakat, és ha segíteni nem tudjuk őket, legalább nem bántjuk. Vannak, akik műfészkekkel próbálják meg pótolni a levert fészkeket és ezzel energiát, időt takarítanak meg a hasznos madaraknak.

Jól tudjuk azonban, hogy mindig van egy ellenoldal, ahol mások ügyködnek. Talán már hozzád is eljutott az a fotó, amelyet madármentők osztottak meg. Egy madármentő csapat ajtaja elé, tudatosan helyeztek ki egy kis dobozt. A tartalma nem más volt, mint négy, már tollas, de még repképtelen fecskefióka.

A dobozon éktelenkedett a kis fecskéket tartalmazó dobozra ráragasztva egy gúnyos üzenet: „Útban voltak. Szenvedjetek ti velük”.

A fecskecsalád előélete nem ismert, de nagy valószínűséggel az történt, amelyet jó ideje – amióta a fecskék megérkeztek – hangoztat az egész ország: tilos a fészkeket leverni. Van egy átmeneti időszak, még a fecskék megérkezése előtt, hogy engedéllyel le lehet verni a fészket, amennyiben egy épületet átalakítanak, lebontanak, de a fészkelési időben mindez nem engedett és nem is lenne korrekt.

Nos, ezt csak az állatbarátok vélik így, mert valószínűleg a kis fecskék a fészek leverésével kerültek a dobozba. Mégis van szíve? A dobozban, a négy fiókán kívül némi aprópénz is megtalálható volt. Azóta is keressük az értelmét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: https://flic.kr/p/4XMvTT, https://flic.kr/p/2cUCSjJ)