Jump to content

Bálamadzag nélkül is lehetne

2019. 07. 10. 08:00

Néhány kegyetlen történet mindig felborzolja a kedélyeket, amelyeket emberek állatok ellen követnek el, de a másik oldalon is állnak jó sokan. Szerencsére!

Egy bejelentés érkezett a Bükki Nemzeti Park vezetőségéhez. Egy magánszemély jelentette, hogy látott egy madárodút, amelyből egy elpusztult madár lóg. Az odúmegfigyelése során az is kiderült, hogy egy szalakótapár egyik tagja pusztult el annak következtében, hogy belegabalyodott egy bálamadzagba.

A már elpusztult madárkán segíteni nem lehetett, de a pár másik tagja idegesen jár ki és be az odúba. Látszott, hogy segítségre szorul. Azt nem lehetett tudni, hogy az odúban a kikelt fiókák miatt olyan izgatott-e a madár.

A szalakóták esetében mindkét szülőre szükség van, ugyanis a költést és a fiókák etetését is közösen, felváltva végzik, így az elhullott pár pótlása nélkül a fiókák halálra vannak ítélve.

Szakértők érkeztek a helyszínre és az odúban négy tojást találtak. Hogy a szalakótafiókák biztosan kikeljenek, keltetőgépbe helyezték, és azóta már kikeltek, majd nevelőszülőkhöz kerültek a kicsit.

A szalakóta halálát okozó bálamadzag a fészek bélelő anyaga volt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)