Jump to content

Ez ám a népes gólyacsalád

2019. 08. 19. 19:00

A tavasz igazi megérkezésének vesszük, ha a gólyák hazatérnek fészkeikbe. Örül a szívünk, ha végre itthon tudhatjuk őket, és izgulunk értük, ha ismét útra kelnek.

Amikor hazaérnek és elfoglalják gólyáink a fészkeiket, akkor is azon aggódunk, hogy mindenki mellé megérkezzen a párja is, hiszen csak így várható eredményes szaporulat. Örömmel nyugtázzuk, ha a gólyapár újra kezdi rendezgetni új, vagy régi fészkét és még boldogabbak vagyunk, ha azt látjuk, hogy ülnek a tojásokon.

Aztán azt várjuk, hogy végre a fészekből kikandikáló fejecskéket lássunk meg. Az egy, kettő, három, négy fiókát felnevelő gólyapár látványa az általános, de egy Romániába költő család igencsak túlteljesített.

7, azaz hét kisgólya nevelkedett fel egy fészekaljban, amely szokatlanul nagynak számít. A romániai kisfaluban eddig még sosem tapasztaltak hasonló állományú fészket, ez nagyon ritka, ugyanis négy fióka etetése is nagyon nagy feladat a szülők számára, hát még hét fióka ellátása.

Már csak abban kell bízni, hogy a szülők fizikai állapota elég jó lesz ahhoz, hogy nemsoká nagy útra keljenek, valamint a fiókák is kellően megerősödtek a nagy úthoz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)