Jump to content

Ha csinálod, akkor kezd most

2019. 10. 20. 19:00

Minden évszaknak megvan az a jellemzője, amely miatt sokkal inkább oda kell figyelni az állatokra.

A figyelem most terelődhet a madarakra. Habár még a természetben találnak élelmet a madárkák, már érdemes most megkezdeni téli etetésüket. Így bőven lesz idejük arra, hogy felfedezzék, hol juthatnak élelemhez és ivóvízhez akár a legnagyobb hidegben is.

Mivel most még akad élelem a szabadban is, így nem sok eledellel kell készülni ősszel. Még az időjárás is nagyon kedvező mindenki számára, így egyáltalán nem szűkölködnek a madarak.

Egyet gondoljon át mindenki, mielőtt madáretetésbe kezd. Tudja és akarja is biztosítani egészen tavaszig az élelem és ivóvíz pótlását? Ez bizony felelősségteljes cselekedet, amely esetében a jövőbe kell tekinteni.

A téli hideg, a hófedte talaj, a gyér növényzet már jóval kevesebb táplálékot biztosít a madarak számára. A legtöbben azonban akkor gondolnak a madarakra, amikor már tényleg hideg van odakint. Akkor azonban esetleg már olyan legyengültek lehetnek a madarak, hogy nem találnak rá azokra a helyekre, ahol szívesen várják finom, energiában gazdag eleséggel. Ezért érdemes már most megkezdeni az etetésüket, még ha csak néhány maroknyi magról is van szó.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)