Jump to content

Macskák mellé baglyok érkeztek

2019. 11. 11. 19:00

Ebbel él, ebbé válik. Tartja a mondás, de más állatfajra is ki lehet ezt vetíteni. Mondjuk macskával él, macskává válik.

Annak ellenére elmacskásodott egy másik állat, hogy nem a Main Coon fajtájú cicákhoz tartozik. Mivel azonban gazdája négy évvel ezelőtt úgy vásárolta a baglyot, hogy otthon több, nagyra megnövő cicát tenyésztett, vagyis otthona tele volt macskákkal, így elmacskásodott még a bagoly is.

A bagoly csak néhány hetes volt, amikor a macskákat tenyésztő nő egy kisállatbörzén meglátta a baglyot. Habár tipikus női névvel illették, később kiderült a ragadozó madárról, hogy valójában hím.

A macskatenyésztéssel foglalkozó nő azonnal beleszeretett a bagolyba, ahogy meglátta és szerencsére a macskái is jóban vannak a madárral. Habár ragadozó madárról van szó, ám mivel a bagoly fogságban élt mindig, így a vadászat nem erőssége.

A nő annyira megszerette a baglyot, hogy később egy bagolytársat vett a már meglévő madara mellé. A ragadozó madarak nyers húst fogyasztanak, és nagy repde szükséges tartásukhoz. Nem is gondolnánk, de igénylik a velük való foglalkozást.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)