Jump to content

Jobban van a bántalmazott család

2020. 05. 11. 19:00

Szomorúan számoltunk be arról, hogy milyen brutálisan bántalmaztak egy erdei fülesbagoly családot. Következzenek a frissebb információk.

Felháborodott az ország annak hallatán, hogy valaki eltörte egy bagoly mindkét szárnyát, és hogy ezt még fokozza, a fiókákat is bántalmazta. Tettét tovább súlyosbította, hogy a súlyosan sérült madarakat egy zsákba rakta és magára hagyta őket.

A Mályi Madármentők vették gondozásukban a rossz állapotban lévő családot. Az anyaállat sérülései olyan súlyosak voltak, hogy azonnali műtéti beavatkozásra volt szükség. A cél természetesen a szárnyak megmentése annak érdekében, hogy a természetbe vissza tudják engedni. A műtétet jól viselte a madár és az jól is sikerült, ennek ellenére azonban nem lehet tudni, hogy vissza lehet-e majd engedni a saját környezetébe. Lehetséges, hogy korrekciós műtétekre is sor kerül. Amennyiben repképtelenné válik a ragadozó madár, úgy az állomáson fogják tartani, de bíznak abban, hogy erre nem kerül sor.

Jó jel, hogy magától meg tud ülni az ágon, a fiókák állandóan éhesek és esznek is. Esetükben nem kérdéses a visszaengedés, amint megnőttek.

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)