Jump to content

Minden kezdet nehéz

2020. 06. 07. 19:00

Az élet nemcsak kiszámíthatatlan, de egyesekkel elég keményen bánik. A gólyák élete az állandó költözésről szól, amely magában hordozza a veszélyt.

Ám vannak olyan gólyák, amelyeknek már életük kezdete is elég meredek. Így járt az a fióka, amelyik már azelőtt elveszítette egyik szülőjét, mielőtt a tojásból kikelt volna. A félárva gólya másik szülőjére hárult minden, de az egyedül maradó madár a tojásból kikelő fiókát nem tudta volna felnevelni, ezért segítségére sietett a Hortobágyi Madárkórház szakemberei. Először drónnal mérték fel a terepet és a helyzetet, majd úgy döntöttek, hogy kiveszik a fészekből a tojást és kiköltik mesterségesen.

Sőt inkább pótmamát kerestek a gólyatojásnak és egy páva alá helyzeték el a tojást. A tojó elfogadta a tojást. Sajnos az öröm nem tartott túl sokáig, ugyanis a pótmamával egy kutya végzett, így a kis gólya árván maradt.

Újabb mamát kerestek számára, ezúttal egy pulyka személyében, aki alatt sikerrel kikelt a kis gólya, majd egy kétlábú lett a nevelője. Azóta már a Hortobágyi Madárkórházban nevelkedik a gólya fajtársaival együtt, és ha minden jól megy, részese lehet az Afrikába vonulásnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)