Jump to content

Szükségtelen az etetés

2020. 07. 27. 08:00

Nyaralni megy az ország, és legszívesebben vízpartot szemelünk ki pihenőhelyül. A tavak és a folyók közelsége kiváló szórakozási lehetőséget biztosít.

Azonkívül ráadásul jó hatással van ránk a természet, az élőlények. Ha csak egy sétát teszünk is, számos élőlénnyel találkozhatunk. A vízi madarak némelyike remekül alkalmazkodott az emberek közelségéhez és keresik is a társaságunkat. Pláne, ha még némi finom falattal is ellátjuk őket.

Hogy még inkább a közelünkbe édesgessük a madarakat, szeretjük őket etetni, de bármennyire is azt gondoljuk, hogy jót cselekszünk, valójában akár betegséget okozhatunk a vadon élő madaraknak.

Azt az időszakot éljük, hogy a természet ontja a természetes táplálékot a vadon élő állatoknak, így nem szorulnak a segítségünkre. Ennek ellenére, ha az ember mégis eteti őket, elfogadják, hiszen még könnyebben juthatnak táplálékhoz. A madarak etetése pedig a gyerekek számára is kiváló mulatságnak számít, azonban elsődleges szempont mégse a saját szórakozásunk legyen, hanem a madarak egészsége. A nyáron történő etetés akkor sem szükséges, ha a madarak számára megfelelő táplálékkal történik, hiszen a természet is bővelkedik ilyenkor betevővel. Az azonban már felelőtlenségnek is minősül, ha emberi élelmet porciózunk ki a madarak számára. A nem megfelelő táplálék káros a madarak szervezetére nézve is, de az el nem bomló maradékok hatására könnyebben elszaporodnak a vizekben a kórokozók.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)