Jump to content

Már a fészküket készíti Szofi és Macus

2022. 04. 08. 19:00

Egy állatoknak nehéz életet szánt a sors. A gólyák a nyugalmas költés reményében jönnek hozzánk tavasszal és a melegebb idő, több táplálék reményében repülnek el nagyon messzire.

A tavasz hírnöke a gólyák és életük nehézségét a hihetetlen távolság megtétele jelenti. Évente kétszer teszik meg hatalmas útjukat. Egyszer a fészkelőhelyüket hagyják el azért, hogy télen bőséges táplálékot találjanak, tavasszal pedig visszatérnek hozzánk.

A hosszú út sokféle nehézséget ad és ezzel szembesült az a gólya, amelyik repképtelenné vált egy lövedéktől. Befogása után derült ki, hogy nagy a baj a szárnyával. Hiába operálták ki szárnyából a sörétet, sajnos repülni már soha nem fog tudni. Ezzel az is garantált, hogy télen is kénytelen Dömösön maradni. A gólya a Macus nevet kapta. A megmentője télire is jó szállást biztosított neki és abban reménykedett, hogy párt is talál magának.

Így is történt. 2017 tavaszán Macus szerelembe esett Szofival és ennek meg is lett az eredménye. Fiókákat tudtak együtt felnevelni. A legszebb az egészben, hogy Szofi azóta is visszarepül tavasszal párjához és ez idén sem maradt el. Szofi és Macus már bele is kezdtek a fészkük rendbetételéhez.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay (A képek illusztrációk)