Jump to content

Totó marad még egyelőre, így döntött

2022. 05. 11. 19:00

Minden élet számít, de egy vadállat gyógyítása és gondozása mindig annak reményében történik, hogy felépülése után visszakerülhet oda, ahová való: a természetbe.

A legideálisabb valóban az, ha a megfelelő és természetes élőhelyükön tudnak élni a vadállatok. Csakhogy Totó mást választott. Totó egy hattyú, aki még a tojásban volt, amikor rátaláltak. Gondos melengetésének eredménye az lett, hogy kikelt a hattyú, Totó. Így lett a „rút kiskacsa” otthona a keszthelyi madárpark és gazdája egy olyan férfi lett, aki már nevelt hattyúkat.

Nemcsak mesterséges környezetben, hanem egyenesen lakásban nőtt fel Totó és mára annyira megszokta a helyet, hogy nem is akarja elhagyni gazdáját. A madár nem igazán kedveli a gyerekeket (még a gazdi csemetéi közül is csak az egyiket fogadja el) és az idegenekkel sem jön ki a legjobban. A férfit azonban annyira szereti, hogy akkor sem hagyta el, amikor a Balaton vizén szerette volna szabadon engedni.

Totó még fiatal madár, és talán még vágyni fog a szabadságra. Minden esetre a gazdi úgy rendezkedik be, hogy akár az egész életét vele tölti.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay (A képek illusztrációk)