Jump to content

Charlie 7 év után hazatért

2022. 08. 22. 19:00

Hogy lehetne okos egy madár, amelyiknek babszemnyi méretű agya van? Pedig köztudott, hogy a papagájok okosak.

Habár nem tűnt annak Charlie. Az a papagáj, aki a biztonságot jelentő otthonát elhagyta csupán csak azért, mert arra alkalom volt. Nos, a madarakat nemcsak az eszük, de az ösztöneik is vezérlik. Valószínűleg ezért repült ki a nyitott ajtón Charlie is még 2015-ben.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a gazdi kereste a madarát, de tűt a szénakazalban könnyebbnek tűnt megtalálni. Egy idő után már a halvány reménysugár is eltűnt és a férfi lemondott arról, hogy viszont lássa kedvenc tollasát.

Habár nem úgy érkezett meg madara, mint ahogy távozott, ahhoz kevés volt a nyitott ajtó, de a gazdi jókor és jó helyen kutakodott az interneten. Ennek köszönhetően egy állatmentő szervezet oldalán találta meg papagáját. Még inkább megbizonyosodott, hogy madaráról van szó, amikor a leírásnál az szerepelt, hogy a papagáj állandóan azt mondja, hogy „Hello, Charlie!”

Ezen a ponton a férfi már tudta, hogy megtalálta kedvencét és azonnal felvette a kapcsolatot a szervezettel. Hét év után el sem hitték, hogy újból találkozhatnak, de ez a csoda mégiscsak megtörtént.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)