Jump to content

Rettegett ragadozó madarak portyáznak a Nyugati téren

2023. 10. 15. 20:00

A galambok jól érzik magukat a városban, csakhogy a várost üzemeltetők ennek nem kimondottan ujjonganak. Amellett, hogy ürülékük akár betegséget is terjeszthet, rendkívül rontja az épületek, járdák esztétikumát.

Ezzel a problémával természetesen Budapest is szembesül. A Nyugati téren például annyira elszaporodtak az elvárosiasodott madarak, hogy ezeknek a madaraknak az ürüléke vonja be a teret. Mára már szinte kezelhetetlenné fajult a helyzet.

Most a természet erejére kívánják bízni a rend fenntartását. Ez azt jelenti, hogy egy hivatásos solymász fog feltűnni a téren és természetesen magával viszi ragadozó madarait, a galambok természetes ellenségét.

Úgy becsülik, hogy a környéken több ezer galamb is lehet, amelyet már nem bír el a terület. Ennek a megoldásnak nem az a céljam, hogy leszedjék a ragadozók a galambokat a levegőben. Hozzájuk sem fognak érni. Elméletileg már a ragadozók jelenléte elegendő lesz ahhoz, hogy a galambok közül többen ne merészkedjenek a könyékre. Ahhoz, hogy érdemben látszódjon a solymász munkája, valószínűleg több időre lesz szükség. Mivel azonban ez a probléma régóta fennáll, egy-két hónap ide vagy oda, már nem számít.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)