Jump to content

Felkészülhetsz az etetésre

2023. 11. 05. 19:00

Nem panaszkodhatunk az időjárásra. Eddig meghazudtolta magát az ősz és egész szeptemberben nyári idővel kedvezett nekünk.

Tudtuk, hogy ez a nyárias ősz nem tarthat a végtelenségig, de a madarak is kiélvezték minden percét. Nem voltak arra rászorulva, hogy etessük, itassuk őket, de most már beindul az igazi őszies időjárás, ami a madarak etetésével is egybeesik.

Ha nem szeretnéd, hogy a madarak elhagyják a kertedet, akkor odacsalogathatod őket finomsággal. Egy valamit azonban nagyon fontos betartani: ha elkezded az etetésüket, akkor egészen addig csinálnod kell, amíg már tavasszal, a természetből össze nem tudják szedni az élelmet.

Adhatsz nekik gyümölcsöket, kölest és napraforgót, vagy akár szalonnát is, ha azt a sótól megszabadítod (kifőzöd). Ne feledkezz el az ivóvízről sem. Ha ételt viszel nekik, akkor az együtt járjon az ivóvízzel is. Arra ügyelj, hogy következetesen mindig pótold a tápanyagot és a vizet is. Lehetőleg a vizet minden nap cseréld, mert az ivás mellett fürdésre is használhatják a vizet.

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)