Jump to content

Nem bírta a tömeget Ferdinánd, megszökött

2024. 09. 29. 19:00

A KÁN Egyetemi Napokat 16. alkalommal rendezték meg, amely sok érdekességet tartogatott. Ferdinánd gazdájának is.

Egy állattenyésztő úgy döntött, hogy érdemes Ferdinándot, az Angus tenyészbikáját megmutatni is másoknak, ezért regisztrálta magukat a KÁN Egyetemi Napokra. Csakhogy már a legelső nap érdekesen alakult a gazdának.

A 650 kilós Ferdinánd ugyanis alig került a kaposvári rendezvényen lévő karámjába, onnan azonnal menekülni próbált. Olyan jól sikerült, hogy azt átugrotta és meglépett.

A gazdája azonnal utána eredet, ám nem járt szerencsével ezért a nagy bika keresésében keresőcsapat is segített. Még drónokat is bevetettek annak érdekében, hogy Ferdinánd biztonságban hazatérhessen.

A gazda abban bízott, hogyha az állat megnyugszik és a környéken is csitul az esemény miatti felfordulás, akkor könnyebb lesz megtalálni. Erre nem kellett várni, mert egy egyetemi hallgató összefutott a szökevénnyel és azonnal értesítette az illetékeseket.

Ez a lehető legjobb forgatókönyv a bika számára, mert már a kilövés lehetősége is szóba került, ugyanis az állat ismeretlen környezetben és helyzetben nem tudni, hogyan reagált volna, ha idegennel találkozik.

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay (A képek illusztrációk)