Jump to content

Az állatkerti kígyó is mar

2021. 09. 01. 19:00

A kígyó ősi ösztönöket szabadít fel az emberben, nem a legkellemesebbet. Ösztönös félelmünknek van alapja.

A mérgükkel vagy a szorításukkal ölő csúszómászók sokakból az undort, másokból pedig a csodálatot váltják ki. Az állatkert azonban az a hely, ahol az állatok és ember számára is biztonságos környezetben figyelhetik meg egymást. Az állatsimogatóban azonban testközelben megnézhető egy-egy állat, sőt meg is simogatható.

Egy oroszországi család is remek kikapcsolódásnak vélte az állatkerti sétát. És hogy még élménydúsabbá tegyék 5 éves kislányuk számára a látogatást, gondolták, hogy a testközeli élmény azzá teszi. Még egy csörgőkígyóval is lehetősége nyílt a kicsinek a közös fotózkodásra, csakhogy a mérges kígyó azonnal támadásba lendült és arcon harapta a kislányt.

Feltételezések szerint a támadás azért következhetett be, mert a kígyósimogatás előtt a kislány csibékkel barátkozott, amit a kígyó kiszagolt és ösztönei működésbe léptek.

A csörgőkígyótól szerencsére csak kis dózis mérget kapott, ezért bár nagy fájdalmakat kellett átélnie, nem került életveszélyes állapotba. Azonnal értesítették a mentősöket, akik kórházba szállították és szakszerű ellátásban részesítették.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)