Jump to content

Nyúlban az orvosság

2016. 05. 04. 19:00

A magányosok társa lehet, a családok szőrös családtagjává válnak, lelki támaszt nyújtanak a körülöttünk élő állatok. Kutya, macska, nyúl, tengerimalac, hörcsög, görény, mind terápiás állatok.

Egy amerikai nő nagyon nehéz helyzetbe került. Édesanyja súlyos beteg volt, hetei voltak hátra. A nő ápolta édesanyját. Ekkoriban kapott egy nyuszit, amelyről szintén gondoskodnia kellett. Sajnos az édesanya elhunyt, ami miatt lánya teljesen összeroppant. Ebben a nagyon nehéz helyzetben a nyuszi miatt kelt csak fel az ágyból, hiszen nem hagyhatta éhen halni azért, mert nagy bánata van.

A nő idő közben annyira felépült depressziójából, hogy elhatározta, terápiás állattá nyilváníttatja nyusziját, hiszen rá is ő volt nagy hatással. Nem sokkal az elhatározás után a megvalósítás következett. Jelentkezett egy képzésre, és a nyuszi sem vallott szégyent, ahogy eddig sem. A terápiás állatoknak jól kell viselniük vadidegen emberek közelségét, simogatását. Betsy nyuszi azóta kapott egy menhelyről magukhoz vett társat. A sok megpróbáltatástól félénk nyuszi társ hamar megszokta új helyét. Annyira megnyugodott, hogy ő is segíti az embereket, terápiás nyuszi lett. Most már két nyúllal járja az államot a nő azért, hogy fogyatékkal élő személyek fejlesztését segíteni tudja.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; youtube.com/videó; flickr.com/képek)