Jump to content

Három az ír igazság

2016. 05. 07. 19:00

Úgy ismerjük a rókát a mesékből, hogy ravaszdi tyúktolvajok, a veszettség terjesztői. Így aztán, ha nem is utáljuk, de különösebb vonzalom nem fűz hozzájuk. Egy Írországban élő férfire nem ez jellemző.

Egy ír idős ember rókákat fogadott magához, méghozzá hármat is. Mindegyik róka szerencsétlen sorsú volt, ugyanis vagy árva, vagy sérült volt, amikor a férfi gondozásába vette őket. Az egyik róka már kilenc éve a férfi családtagja, ugyanis ezelőtt majdcsak 10 évvel nagyon rossz állapotban találta meg a fiatal állatot. Állatorvossal együttműködve javították fel a róka állapotát. Ahogy látszik, nagyon jól sikerült, hiszen már kilenc éve élnek együtt. Aztán hét éve egy másik róka is menedéket talált a férfinél. Aki megtalálta, elvitte a férfihez, hiszen neki már tapasztalata volt rókanevelésben. Ettől fogva már két rókával élt a férfi. A harmadik róka lakótárs két éve érkezett hozzájuk, szintén talált példány.

Habár általában a történetekből ismert negatívumokra alapoznak az emberek a róka szó hallatán, ezek az állatok nagyon barátságosak, szelídek, ha az emberhez szoknak. Játékosak, hízelgők, így a környéken lakók nemcsak ismerik a férfit és rókáit, de kedvelik is őket.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép; youtube.com/videó)