Jump to content

Érezze magát jól nálunk!

2018. 01. 17. 07:00

Mielőtt kutya vagy macska tartásába kezdenének a szülők, többen úgy gondolják, hogy első körben egy kisebb állattal próbálkoznak meg. Ha a gyerkőc jól viseli a gondját, akkor jöhet szóba a macska vagy a kutya.

Az a gyermek, aki nem egy olyan családba születik, ahol már eleve állatok is várják, elérkezik az az idő, amikor saját kedvencet követel magának. Ha a körülmények nem megfelelőek kutya, cica tartására, attól még nem kell megfosztani az állatok közelségétől, a gondoskodástól. A legtöbben ekkor halakat, madarakat vagy rágcsálókat választanak gyermeküknek.

A tengerimalac jópofa rágcsáló és háziállat, mert kellően nagy ahhoz, hogy könnyen kézbe lehessen venni, kedves kinézetű. Rendben, de ezen túl mit tud? A gyerekeknek olyan állat kell, amelyikkel érdemben lehet foglalkozni.

Egy idő után kiismerjük kedvenceinket, így a tengerimalacokat. Meg tudjuk állapítani, hogy melyek a kedvenc eledelei, azzal kényeztessük. Leülhetünk közösen étkezni. Vedd magadhoz kiskedvencedet és legyen nálad friss zöldség vagy gyümölcs. Egy-egy helyiséget átadhatsz a tengerimalacnak, hogy szabadon felfedezze. Rakhatsz ki akadálypályát is könyvekből, mászókát eszkábálhatsz neki. Ha valamire felmászhat, arra ügyeljünk, hogy ne legyen magasabb 20 cm-nél, mert a tengerimalacok tériszonyosok. Az oldalt elhelyezkedő szemük miatt a magasságot és a mélységet nem jól érzékelik. A mókuskerék sem a tengerimalacok számára lett kifejlesztve.

Érdemes lakhelyét is átrendezni. Nemcsak az almot kell cserélni, hanem ahogy nekünk is jót tesz a változás, úgy nekik is. Berakhatsz új tálkét, új játékokat, elrejtheted előle az ételt is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)