Jump to content

Máshol kutya, Kanadában fóka kóborolhat az utcán

2019. 02. 02. 19:00

A kutyák és macskák igazi házi kedvenceink. Sokan osztjuk meg otthonainkat ezekkel a négylábú barátokkal, mégis sok kóborol gazdátlanul az utcán.

Az állatvédők és a menhelyek segítenek azokon az állatokon, amelyek bajba kerültek azért, mert elszöktek otthonról és azokon is, akik gazdáik miatt kerültek az utcára. Idehaza és szerte a világban is nagyon sok menhely végzi áldozatos munkáját, hogy minél több életet megmenthessenek és új, szerető gazdihoz juttathassák.

Az állatvédőknek és a menhelyet üzemeltetőknek bőven van dolguk, sajnos. Amíg nálunk az utcára került/szökött kutyák és macskák adják a feladatot, addig Kanadában mást tapasztalhatnak az emberek. No, persze nem mindenhol, de Kanada atlanti-óceáni partjainál, Új-Fundland területén nem kóbor kutyákkal találkoztak a lakosok, hanem fókákkal.

A fókák valószínűleg eltévedtek, vagy épp csak meg akartak pihenni utazásuk során a szigeten. Mindezt legalább negyvenen tették nem kis fejtörést okozva az ott élők számára. Nem csak egy néhány órás megállót iktattak be, hanem már több napja pihentek meg Új-Fundlandon.

Eleinte nem akartak a természet rendjébe beavatkozni, ez volt a vezérelv. Azt gondolták, hogy egy-két nap múlva maguktól távoznak a tengeri emlősök, de amikor már sokadik napja a szigeten voltak, akkor merült fel az, hogy az állatok eltévedtek.

A Szent Lőrinc-öbölhöz tartanak ebben az időszakban a Grönlandot és az Északi-sarkot elhagyó fókák, az új-fundlandi állomás is az útjukba esik. Valami biztosan elvághatta az útjukat, hogy ott kötöttek ki. A város vezetése arra döntött, hogy elszállítják az állatokat a városból, mert nemcsak az emberek vannak kitéve a vadállatok támadásának, és a fertőzéséket is terjeszthető állatoknak, hanem az ember is veszélyt jelenthet rájuk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pexels.com (A képek illusztrációk)