Jump to content

Szitkozódás helyett felelősség

2019. 01. 01. 08:00

A közösségi oldalakon és máshol is olvasható számos olyan cikk, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a szilveszteri bulizók ne használjanak petárdát.

Mégis nagyon sokan szánnak akár igen nagy összegeket, hogy az év utolsó napját hang- és fényárban töltsék. Azok a kutyás gazdik, akiknek kedvencük retteg a tűzijáték és a petárda hangjától, fényétől, jól tudják, hogy mit kell tenniük ebben az időszakban, hogy állatuk átvészelje a nehéz időszakot.

Sokan szidják azokat, akik arra vetemednek, hogy petárdázzanak, tűzijátékozzanak. Az állattartók pedig egyenesen a pokolra kívánják ezeket a személyeket.

Talán te magad is olvasták posztokat arról, hogyan kívánnak „minden jót” azoknak, akik ilyen eszközzel élnek az év utolsó napját. Mindenkinek joga van azonban eldönteni, hogy mit tesz, mire költi a pénzét.

Habár mindig lesznek olyanok, akik nem értik a lényegét a petárdázásnak, mert a pillanatnyi szépség nemcsak drága, de veszélyes is, sokan mégis élnek ezzel a lehetőséggel.

Felelős állattartóként azonban mégsem az a dolgunk, hogy ezeket az embereket becsméreljük, hanem az, hogy már napokkal a várható durrogtatás előtt készítsük fel kedvencünket arra, ami szilveszterkor vár rá. Mindenképp zárjuk be biztonságos helyre. Legyünk mellette.

Az is jusson eszünkbe, hogy ebben az időszakban nagyon sok kutya ered világgá. Ez biztosan a hanghatásnak köszönhető, de erről mégiscsak tehet a gazdi is. Mármint a felelős gazdi. Ha elszökött a kutyája, akkor felelőtlen?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)