Jump to content

Kanapébitorlók

2019. 01. 22. 08:00

Hazaérsz fáradtan a munkából. Már magadban dédelgetsz egy képet arról, hogy milyen jó lesz belehuppanni a legkényelmesebb fotelbe, és legalább néhány percig élvezni a nyugalmat, a pihenést!

A terveidet hamar felül kell írnod, ha meglát kedvenced és felpörög. Amint leülnél egy kicsit ő biztosan azonnal az öledbe kérezkedik vagy kéretlenül felugrik hozzád. Esetleg nem is vált ki nagy ujjongást érkezésed és eleve a kedvenc helyeden fekve találod kutyádat?

Te is mentél már haza, hogy ehhez hasonló fogadtatás várt? Szeretjük kedvenceinket simogatni, játszani velük, azonban mindennek megvan a maga helye és ideje is. Kijár ez minden kutyusnak, csakhogy a nagytermetű ebek elfelejtik, hogy már nem apró gombolyagok, akiket a gazdi könnyedén az ölébe vesz. Több 10 kilósan mégis erre vágynak a nagykutyák is.

Ha napközben sok időt töltünk külön kedvenceinktől, ne csodálkozzunk, hogy vágyik a közelségünkre a kutyánk. Sőt a kedvenc helyünkön is azért tartózkodik előszeretettel, mert így valamennyire érzi a közelségünket. Egyszóval ez a szeretet, a ragaszkodás és a gazdi hiányának kifejezésmódja is lehet.

Az, hogy megpróbál közel férkőzni hozzád azt is jelentheti, hogy a dominanciáját igyekszik érvényesíteni. Ha a kutya úgy érzi, hogy a falkában nem a gazdája, hanem ő a főnök, akkor igyekszik akaratát érvényesíteni. Az is jelezheti ezt, hogy ha minden kérés ellenére felugrik rád, megpróbál a helyedről eltávolítani. Akár erőszakot is alkalmazhat a kutya, ám az már gondot sejtet kutya és gazda kapcsolatában.

A kutyák igazán jó stresszoldóink, ugyanis megérzik, ha szomorúak vagyunk, és közelségükkel vidítani, oldani szeretnék a stresszt bennünk. Sőt némelyik kutyus képes kiszagolni a betegséget is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)