Jump to content

A jövő biztonsága

2019. 02. 17. 08:00

Várjuk már a nyarat, de az együtt jár néhány kellemetlenséggel, amelyet a hőség okozhat. A nyári melegben figyelni kell az állatainkra is.

Minden nyár elején aktuálissá válik a figyelmeztetés, amely a gazdiknak szól. A hőség veszélyes is lehet, ha nem jól gondoskodunk kedvenceinkről. A friss víz biztosítása és a napfénytől védett hely biztosítása alapfeltétel nyáron, ezen kívül be kell tartani a sétáltatás szabályait, valamint azt, hogy autóban még néhány percre sem hagyjuk magára kedvenceinket.

A Tesla igyekezett ezt a gondunkat is megoldani. Vagyis azt, hogy ne kelljen betörni egy autó ablakát azért, hogy egy, már a hőségtől élettelen állatot kelljen kimenteni.

Az ötlet lényegében nem is a Tesla gyártóitól származik. Egy kérdés érkezett be a céghez, az, hogy lesz-e olyan lehetőség a Teslában, hogy a gazdi akár távol az autótól ránézhessen, milyen a jármű belső hőmérséklete? Lett.

A Tesla új funkciója nemcsak a gazdi számára jelzi, hogy milyen bent a hőmérséklet és hogy minden rendben van-e a kocsiban hagyott kedvenccel, hanem még az autót megközelítő járókelőkkel is tudatja az adatokat, így megelőzhető, hogy önjelölt életmentők betörjék a Tesla ablakát azért, hogy megmentsék az állat életét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)