Jump to content

Terápia, akár otthon

2019. 04. 21. 08:00

A kutyák annyi mindenben segíthetnek nekünk. És meg is teszik, de már puszta jelenlétük is megnyugtathat, jó kedvre deríthet.

Valószínűleg pontosan emiatt olyan népszerű a macskák mellett a kutya. Régi barátság a miénk, de a munkánkban is kivehetik a részüket.

A kutyák kiválóan alkalmazhatók terápiás állatként is. Ezt már régebb óta tudjuk, és Amerikában már a pszichiáterek is bevonják jó ideje a kutyákat.

A kutya által asszisztált terápia azt jelenti, hogy a szakember mellett egy négylábú jó barát oldja a páciensekben a szorongást, a félelmet. Jelenlétük annyira sokat jelent, hogy a terápia sokkal hatásosabb lehet kutyával, mint kutya nélkül.

A kutya jelenlétében történő terápia az Egyesül Államokban nem újdonság és némelyik európai ország is felismerte a kutyák ilyen jellegű előnyét is, de vajon Magyarország készen áll erre?

Az ismert, hogy hazánkban is folyik a segítőkutyák kiképzése és egyáltalán nem vagyunk ebben rosszak. A segítőkutyák képzése azonban nemcsak arra irányul, hogy a valamilyen betegséggel élő személyeket tudják kiszolgálni és segíteni, hanem a nevelési és oktatási intézményekben is segítség a gyerekeket. Erre egyre nagyobb az igény, és többször halhattunk már olyan hírt, hogy terápiás eb járt egy-egy intézményben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)