Jump to content

Szagtalan kutyatartás

2019. 05. 10. 08:00

A kutyák bundájának jellegzetes szaga van, ha megázik. Azonban az elhanyagolt, ápolatlan kutyáknak is lehet szaga. Az állattartás megfelelő higiénia mellett valósítható meg lakáson belül.

Egy állatát felelősen gondozó gazdi odafigyel kedvence táplálására, szórakoztatására, de a gondozás is beletartozik. A kutyás lakás tisztántartása más, mint az a ház, ahol nem él egyetlenegy állat sem.

Egy-egy séta után bekerülhet a lakásba a sár, a homok, a bundába ragadt növénydarabok. A megázott kutya sáros farka nyomot hagyhat a falon, tappancsa a padlón. Ha a sétát alapos fürdés is követi, a kanapéba, fotelba befészkelő eb a kárpittal, párnával, ágytakaróval érintkezve szagot hagyhat maga után. Mégis nagyon fontos szempont állataink egészsége, és a sok fürdetés nem tesz jót a kutyák mancsának.

A gazdik egy idő után már annyira megszokják kedvenceik szagát, hogy nem is érzik, de egy vendég számára átütő lehet a kutyaszag.

Nemcsak a sár hagyhat nyomot az otthonunkban, hanem a szőr is. A hosszabb szőrű kutyák esetében akár napi követelmény lehet a rendszeres fésülés, de a rövidebb szőrű kutyusok sem vetik meg ezt, ráadásul egyszerre össze lehet gyűjteni nagyobb mennyiségű kihullott szőrt.

A kutya szőrén található baktériumok eresztik magukból a kutya jellegzetes szagát. Ahhoz, hogy az otthonunk ne legyen szagos, a szőrt szükséges eltávolítani az eb fekvőhelyéről. Ebben segítségünkre lehet a szösztelenítő henger, de a porszívózás még hatékonyabb megoldást jelent az egész lakásban. A porszívózást pedig kövesse mindig illatosított felmosó vízzel történő takarítás. A szennyeződéstől is megtisztítjuk az otthonunkat, de a kellemetlen szagoktól is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)