Jump to content

MÁJUS 20-ig rendelkezhetsz személyi jövedelemadód 1%-ról! - 1% - Egy Élet – Egy csepp a tengerben

2019. 05. 15. 13:51

Úgy fázom. Reszketek. Annyira hideg van, nem csoda, hisz, tél van. És a papírdobozokat nem arra találták ki, hogy melegítsenek egy kiskutyát. Hiába bújik hozzám a két tesóm, annyira hideg az orrocskájuk, hogy beleremegek. Félünk. Mi lesz most velünk? Hol van anya? Hol a gazdi? (X)

Várjunk csak, érzek valamit. Ez az illat. Szagot fogtam, itt lehetnek más állatok is, a közelben. Ugatást is hallok. Kikukucskálnék, de nem érem el a tetejét ennek a doboznak. Hallok valamit. Jön valaki. Jé, ez egy ember. Ú, mozog a talaj. Visznek valahová. Mondanám, hogy bátor vagyok, és nem félek, de azért… Ezek után, nem tudom, most hová megyünk. A tesóim is aggódnak.

Kinyílt egy ajtó, itt már meleg van. Egyesével kivesznek minket a dobozból. Kedves emberek nézegetnek és simogatnak minket, hogy nyugodjunk meg, most már nem lesz semmi baj. Valamit irkálnak a papírra. Nevet is kapunk. Azt mondják nagy szerencsénk volt, hogy itt raktak ki minket a közelben és hamar ránk találtak. Ilyen időben nem éltük volna túl az éjszakát, egy csupasz kartondobozban.

Kaptam oltást, a tesóim is. Amúgy egy kicsit azért fájt. Most már nem reszketek. Azt is mondták, hogy pár napig karanténban kell lennünk, de aztán megismerkedhetünk a többi kutyapajtással. 

Szóval ez az én történetem. Már hetek óta itt vagyok a Rex Kutyaotthonban. Nagyon kedvesek a gondozók, meg amúgy mindenki. Nagyon jó itt lenni, de remélem, hamarosan megtalálom a családom. Szeretek a mosolygós emberek karjaiba ugrani, ezért azt mondják, csíntalan kölyök vagyok még, de sokat fogok tanulni, és okos kutya leszek. Sokan megfordulnak itt nap, mint nap. A többi négylábú pajtás azt tanácsolta olyankor viselkedjek rendesen.

A napokban felfigyeltem valamire. Mindenki ugyanarról beszél. Most éppen valami szezon van. Az 1%-é. Megtudtam, hogy ez a kicsi szám ezzel a fura jellel, nagyon is sokat jelent. Főleg nekem és a többieknek. A Kutyaotthon a te 1%-od felajánlásának segítségével tudja működtetni ezt a szerkezetet, aminek mi is a részesei vagyunk. Szóval te, legyél még többen. Az egyik öreg pajti mesélte, akinek meghalt a gazdija és azért került be az otthonba, hogy sok kis csepp csinálhat egy pocsolyát, amibe elúszkál egy kis papírhajó. De rengeteg csepp, már egy egész tengert képes létrehozni. Legyél a tenger része, hogy mi itt békében élhessünk tovább. És majd azok a társaink, akik még ide kerülnek majd, valami oknál fogva. Mert mindenkinek joga van az élethez! Nekünk is.

Adó 1%

Az elmúlt évek statisztikái szerint az adózók közel fele nem rendelkezik személyi jövedelemadójának 1 százalékáról, így óriási összegtől, 6-8 milliárd forinttól esnek el a civil szervezetek, iskolai és kórházi alapítványok évente. Május 20-én jár le az idei adóbevallási időszak határideje: vagyis ennyi időd maradt, ha szeretnél egy jó ügy szolgálatába állni.

Tudj meg többet az alapítványról: http://rex.hu/SZJA-1

(Forrás: Szerkesztőség)