Jump to content

Egy jó megoldás sok gazdi és kutyája számára

2019. 10. 06. 19:00

A felelős gazdik is járhatnak úgy, hogy kedvencük adandó alkalommal megszökik. A felelősség a megelőzésről is szól, de ha megtörténik a baj, akkor sincs minden veszve. A chip ezért is jó megoldás.

Ma már kötelező is chipet rakatni, amely ugyan egyszeri plusz költséget jelent, de egyben sokkal nagyobb biztonságot, beazonosíthatóságot.

Az ösztönök, a kíváncsiság, a rossz kerítés, az ijedtség lehet az oka, hogy egy kutya megszökik a biztonságos és szerető otthonából. A keresés több napig, hétig is eltarthat, de ha valaki rátalál egy kóbor állatra, a legelőször talán az jut eszébe, hogy megnézi, van-e benne chip.

Ha ez este történik, akkor nem biztos, hogy talál állatorvost, aki vállalná azt, hogy megnézze, van-e a kutyában azonosító vagy sincs.

A MOL éppen ezért gondolt előre. 123 töltőállomáson ugyanis elérhető a kutyák mikrochipjének beazonosítására létrehozott eszköz. Az ingyenes használat mellett azonnal az egyik ilyen MOL kútra lehet venni az irányt, és pillanatokon belül kiderülhet, hogy van-e chip, és ha igen, ki van regisztrálva. Ennek köszönhetően már közel 500 kutyát vittek azért töltőállomásra, hogy kiderüljön a kutyus hovatartozása. Az ötszáznyi kutyusból pedig 320 volt olyan szerencsés, hogy sikerült kideríteni ki a kutya gazdája, így hamarosan egymásra is találhattak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)