Jump to content

Kutya meleg van, hogy hűtsünk?

2021. 07. 23. 08:00

A nyár nemcsak melegebb időjárással, hanem akár hőséggel is járhat, amelynek elviselése már nehezebb, mint a kellemesen nyárias időt.

A környezetünk és testünk hűtése érdekében többféle módszert igyekszünk bevetni. A hűtött italok, a sok folyadékfogyasztás, a fagyi és jégkrém mellett bekapcsoljuk a légkondicionálót, annak hiányában a ventilátort. Vannak, akik kimondottan utálják a klímát, attól többféle panaszuk jelenhet meg, de van, aki még a ventilátort sem kedveli. Vajon kutyáink mit szólnak a hűtés ezen formáihoz?

Amikor bekapcsoljuk a klímát vagy a ventilátort a saját érdekünket nézzük leginkább és úgy gondoljuk, hogy a környezetünk lehűtésével kutyáinknak is jót teszünk. Van azonban, aki kimondottan azért igyekszik így hűteni a levegőt, hogy a kedvencének is kényelmes legyen.

Ha a klímát kapcsoljuk be, akkor vegyük figyelembe, hogy a nagy hőségben is a legideálisabb, ha 24-25 fokra állítjuk azt. Úgy állítsuk be az autóban és odahaza is a klímát, hogy ne közvetlenül a kutyára irányítsuk.

A ventilátor is jó megoldás, de csak akkor, ha a gazdi is otthon tartózkodik. Máskülönben felelőtlen lenne a járó ventilátort a kutya társaságában hagyni, balesetveszélyes.

Roppant jó megoldást jelent a hűtőmatrac alkalmazása, amely alulról hűti le a kutyát akkor, amikor arra igénye van.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)