Jump to content

Ha nem tudod kire bízni a kedvencedet, de veled nem mehet

2023. 07. 26. 19:00

Elérkezett a nyár, a fesztiválok és a nyaralás ideje. Ha azonban gondos gazdi vagy, akkor jó előre átgondolod, hogy ez miként hat a kedvencedre.

Egy fesztiválon való részvétel még nem is olyan nagy kaland, ha néhány óra távollét után hazatérünk a kedvencünkhöz. Egy több napos, vagy akár hetes nyaralást már máshogy kell szervezni.

Azonnal a családtagjaink jutnak eszünkbe, ha nem tudjuk magunkkal vinni az állatunkat. Ők lehetnek azok a potenciális személyek, akik segíthetnek a kedvenc gondozásában, amíg távol vagyunk. Kutya esetében akár el is vihetik magukhoz, de a cicák sokkal inkább ragaszkodnak környezetükhöz, így esetükben az a jobb megoldás, ha valaki naponta meglátogatja. Ad neki enni és inni, valamint igény szerint foglalkozik vele.

Ugyanez a személy lehet egy barát, egy kedves és megbízható szomszéd is.

Mi van akkor, ha egy személy sem jöhet szóba, aki gondoskodhatna néhány napra az állatról? Akkor kerül előtérbe az állatpanzió. Ezek az intézmények pontosan ezt az igényt szolgálják ki. Természetesen pénz ellenérétékében, de szakszerűen gondoskodnak a rájuk bízott állatokról és megfelelő társaságot biztosítanak nekik. Természetesen érdemes megnézni a panziók honlapját, értékelését és annak megfelelően kiválasztani azt a helyet, ahol elszállásoljuk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)