Jump to content

Téliesítés indul!

2023. 11. 15. 19:00

Még nincsenek túlzottan hidegek odakint, de ahhoz már lehet elég hűvös, hogy a kutyáink fázzanak, ezért ideje a kutyaólat téliesíteni.

Eljött az ideje annak, hogy felkészítsük a kutyáinkat a téli napokra. Ha nem húzódhat be valamilyen elzárt helyre vagy az otthonodba, akkor bizony neked kell olyan ólat biztosítani számára, amely megvédi a mínuszoktól.

Ha biztosra szeretnél menni, akkor a házat emeld meg. Vagyis fontos, hogy közvetlenül a földön legyen, hanem tegyél alá mondjuk téglákat, esetleg raklapot. Így nem lesz fagyos a kutyaház alja.

Szigeteld hungarocellel az alját és a falakat is. Arra azért ügyelj, hogy a szigetelés akkora legyen, hogy a kutyád kényelmesen beférjen a házába.

A plusz szigetelőréteget nem rongyok jelentsék, mert azok átnedvesednek és kicsit sem kellemes hideg és nedves padlón feküdni. A legjobb és a legtermészetesebb megoldás a szalma.

Gondoskodj arról is, hogy legyen ajtaja. Nem célszerű erre textíliát használni, mert az átnedvesedik és kihűl, amely nemhogy meleget biztosítana, hanem hűti az ólat. Ha mégis textíliában gondolkodsz, akkor viszont sűrűbben kell azt cserélni.

Extrém hidegben szánd meg a kutyádat és biztosíts neki a garázsban, a kazánházban helyet.

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)