Jump to content

Ha nyaralni indulsz sem áll meg az élet

2024. 06. 09. 19:00

Habár egyre több állatbarát szálláshely várja a 4 lábú kedvenceket is, nem minden gazdi dönt úgy, hogy kedvencét is elviszi a nyaralásra.

Felelős döntést kell hozni, ha állatok gazdái vagyunk. Ez vonatkozik a nyaralásra is. Azért, mert valaki nem viszi magával a kedvencét, még nem jelenti azt, hogy rosszul bánik kedvencével.

Többféle megoldás létezik arra, ha valamilyen oknál fogva nem tudja vagy akarja több napra elvinni a kutyáját.

  • Család, barát, szomszéd: ez lehet az elsődleges opció, amiért még talán fizetni sem kell. Amíg távol vagyunk, addig valaki megbízható személyt kérünk fel arra, hogy vigyázzon az állatunkra. Ez jelentheti azt, hogy a kutyánkat elviszi magához az otthonába, de azt is, hogy arra az időszakra az otthonunkban lakik a kutyával együtt vagy naponta akár többször is ránéz az állatra.
  • Kutyapanzió: ez lehet kisebb vagy nagyobb intézmény, ahová a kutyusokat várják és ebből is létezik kenneles vagy ennél sokkal családiasabb verzió is.
  • Kutyaszitter: sokféle lehet ez a lehetőség, szittere válogatja meg. Van olyan, aki a saját otthonába viszi a rá bízott ebet, mások pedig a kutya mellé költöznek be arra az időszakra.
(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)