Jump to content

Cicás gazdi lettél? Így lesz jó a kapcsolatotok

2016. 06. 07. 06:00

Sosem volt cicád, de most tulajdonosként elbizonytalanodtál hogyan alakíts ki kedvenceddel harmonikus kapcsolatot? Van néhány ötletünk, hogyan érheted el.

 

Gazdi és cicája között akkor válik jó és harmonikus kapcsolat, ha a közös életet úgy alakítja a gazdi, hogy odafigyel kedvencére.

A macskák nem mindig igénylik az emberek figyelmét. Sőt, ha azt folyton ráerőlteted, biztos rontasz a helyzeten. Éppen ezért hagyni kell, hogy megtalálja a helyét a lakásban és nyugodtan pihenhessen. Igazi hétalvók, a napjukból 15 órát alszanak. Más az, ha az állatod kezdeményezi veled a kapcsolatot. Akkor viszont ne utasítsd vissza, hanem ideje egy kis simogatásnak, játéknak. Főleg a fiatal állatok számára nagyon fontos az aktív játék. Nagyobb a mozgásigényük, játék közben pedig a köztetek lévő kapcsolatot erősíted.

Macskád kommunikációját próbáld értelmezni. Később már a nézéséből tudni fogod, hogy miben sántikál.

Gondoskodj arról, hogy cicád étrendje teljes legyen. A mai macskaeledelek már minden fontos vitamint tartalmaznak. Ez egy olyan rituális cselekmény a macskád életében, hogy percre pontosan tudni fogja kedvenced, mikor jött el az ételosztás ideje. A napi rendszeresség is építi a kapcsolatotokat.
Amire szintén nagy figyelmet kell fordítani cicád és saját magad érdekében is, hogy a tálcájában mindig friss alom legyen.
Nap végén keress arra alkalmat, hogy foglalkozhass kedvenceddel, amely szintén a kapcsolat elmélyítésében segít.

Igazán harmonikus kapcsolatban élhet ember és macskája. Nem véletlenül tartanak annyian cicát. Na meg ezért is:

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép; youtube.com/videó)