Jump to content

Még ha utálatos is, de néha kötelező a fürdés

2016. 08. 28. 19:00

A cicák legtöbbje köztudottan utálja a fürdést. Néha azonban ezt a nem várt eseményt nem lehet elkerülni, főleg, ha a lakásban élő állatról van szó.

Tetszik vagy sem, néha kötelező. Nemcsak a cicának lehet ez kellemetlen pillanat, de a gazdinak is fejtörést okozhat. Tudjuk, hogy milyen tiszták a cicák, hiszen a napjaik nagy részében mosakodnak – természetesen az alvás mellett. Éppen emiatt csak akkor kell a macskákat füröszteni, amikor arra komoly indok van.

Már kiscica korban be kell avatni ebbe a folyamatba a macskát, és így viszonylag zökkenőmentessé lehet tenni ezt a mozzanatot. Ritka ugyan, de vannak cicák, amelyek egyáltalán nem ódzkodnak a víztől, velük nincs gond. Amelyik azonban fél a víztől, minél rövidebbre kell alakítani ezt a folyamatot. Mielőtt belekezdenénk a fürdetésbe, készítsünk elő mindent.

Maradjunk mi is nyugodtak. A cica érzi, ha idegesek vagyunk, persze hogy ezzel fogja társítani a fürdést is.

A macskákhoz érdemes védőkesztyűt felhúzni, mert egy fürdés könnyen válhat véres és fájó eseménnyé a gazdi számára is. Attól a ponttól kezdve már nemcsak a cica fogja utálni a fürdést, hanem az ember is. A víz langyos legyen, és vagy macskák számára készült sampont használjunk, vagy csak sima vizet. Minél gyorsabban essünk túl a fürdetésen. Még a fürdés előtt le lehet vágni a karmát is.

Ha megtörtént a fürdés, törölközővel szárítsuk meg, ha engedi, akkor hajszárítóval készre száríthatjuk szőrét.

Ha mindent viszonylag vagy teljesen zökkenőmentesen viselte a hős minitigris, akkor jutalmazzuk meg pár finom falattal, dicsérettel, simogatással.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

https://www.facebook.com/pages/Otthoni-kedvenc/255188604680128

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)