Jump to content

A mirelit macska kiolvadt

2019. 02. 10. 19:00

Bármilyen állatot is tartunk, felelősséget vállalunk értük. Ha az otthonunkba akarjuk őket tartani, akkor a megfelelő körülményeket igyekezzük biztosítani.

Szabad döntési jogunk van, hogy milyen állattal osztjuk meg életünket és otthonunkat, de egyszer magunkhoz veszünk egy vagy több állatot, akkor bizony halálukig gondoskodni kell rólunk.

Kutya és macska esetén válogathatunk a bunda nagyságától és a testmérettől is függően. A hosszúszőrű kutyák és macskák esetében sokkal nagyobb odafigyelést érdemel a bunda.

Ezt megtapasztalta egy hosszúszőrű cica gazdája is. Az amerikai télben javában benne voltak, és ezt a hó mennyiségén is lehetett érzékelni. Odakint már vastag hótakaró lepte a környéket.

A bent tartott macska azonban egyik nap kiosonhatott a ház ajtaján. A gazdája a házban kezdte keresni cicáját, de amikor nem találta, egyből az udvarra sietett. Kis keresgélés után, és a hang után kutatva talált rá macskájára, akit szó szerint belepett a hó. Sőt hosszú bundájába hólabdák tapadtak, amelyek hűtötték az állat testét, és egy idő után a házba való bejutást is teljesen ellehetetlenítették. A gazdi azonnal kiásta a hó alól cicáját és rohant az állatorvoshoz.

A cica annyira ki volt hűlve, hogy az orvos a legrosszabbra is felkészítette a gazdit. Azért megtett mindent a cica életbe való visszahozásáért. Lassan, fokozatosan melegítette fel a szinte élettelen cicát. Jó darabig nem reagált semmilyen külső ingerre sem. A kitartó orvosi segítség mellett azonban órákkal később megtörtént az áttörés. A szinte élettelen állapotából fokozatosan tért vissza az életbe a mirelit cica.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)