Jump to content

Kezdeményezz, hogy a macska figyeljen rád

2019. 02. 10. 08:00

Akik a kutyaimádatuk mellett a macskák létjogosultsága ellen is vallanak, mint házi kedvenc, azok általában azt az érvet hozzák fel, hogy a macska önfejű, nem hűséges a gazdájához és nem is igényli az emberi társaságot.

Ha egy gyerkőc nem viselkedik megfelelően, akkor a leginkább a szülőket szokták hibáztatni a viselkedése miatt. Tény, hogy a család a legközvetlenebb nevelő közeg és ez így van az állatok esetében is.

Jókat mosolygunk azokon a videókon, fotókon, mémeken, amelyek macskákat mutatnak be morcos, kötözködő, antiszociálisnak tűnő pillanatukban, mintha mindig így viselkednének. Lehet azonban, hogy ez csak a külső megjelenésüknek köszönhető, vagy csak szeretnének egyedül lenni, pihenni.

Arról a gazdi is tehet, hogy milyen a cicája. A macskák ugyanis nem emberellenesek, sőt keresik a társaságunkat, ha ahhoz szoktatjuk őket. Csakhogy a ragaszkodásukat máshogy mutatják ki, mint a kutyák. Mit is várunk, hiszen macskákról van szó.

Sőt az is kiderült, hogy a kutyusok jól el tudnak játszani az étellel és a játékaikkal, míg a macskák sokkal inkább szeretnek a gazdival játszani.

Ám ne várjuk a macskáktól közeledést, ha nem igényeljük a társaságukat. Ha kedvesen szólítgatjuk őket, simogatjuk a bundájukat, az nem csak a cicáknak jó, hanem az embernek is. Egyszóval nekünk is közeledni kell a macskákhoz, hogy ők is érdeklődést mutassanak felénk. Amikor akár az idegen cica is megérzi, hogy valaki szeretettel fordul hozzá, úgy nagyobb érdeklődést fognak felénk mutatni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)