Jump to content

Beszédes bársonytalpúak

2019. 03. 11. 19:00

A macskák "beszéde" a nyávogás, de egyes fajták többet nyávognak, mint mások. Most róluk fog szó esni.

Főleg a cicás gazdik tudják igazán, hogy a cicáik kommunikációjának csak kis hányadát teszi ki az, hogy nyávogó hangot hallat az állat. A dorombolás is a hangadás egyik módja, amely mindegyik macskafajta sajátja, de ezenkívül számos nonverbális jelzéssel is kommunikálnak.

A Maine Coon fajtájú cica leginkább a nagyságáról híres, azonban azt kevesebben ismerik, hogy egy beszédes fajtáról van szó. Attól függetlenül, hogy nagyra megnőhet, mégis igazi vékony cicahangot hallat. Talán ehhez a külsőhöz oroszlánbőgést tudnánk társítani, de ez nem így van.

A világ legkisebb fajtájú macskájához, a szingapúri macskához már sokkal jobban illik a vékonyka hang. Meglepő, mert az apró macskatermethez viszonyítva nagy hang jön ki a szingapúri cicából és szeret is beszélgetni.

Egyes cicák azonban az átlagosnál is sokkal beszédesebbek, azaz nyávogósabbak. Az ilyen cicák igénylik a társaságot, mert mindig kell valaki, akihez nyávoghatnak. Az ilyen fajtákat nem is jó sokáig magukra hagyni, az egyedüllét megviseli őket. Ilyen a keleti macska és az orientális macska is.

A burmai cicák nemcsak szépségükkel terelik magukra a figyelmet, de hangjukkal is igyekeznek. Ők azok, akiknek be nem áll a szájuk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)