Jump to content

Cicákat a munkahelyekre!

2019. 03. 13. 19:00

Egy stresszes nap végén alig várjuk, hogy hazaérjünk és pihenhessünk. Ha háziállatokat tartunk, akkor ugyan kötelességeink is vannak, de megnyugtató közelségük, simogatásuk, a velük való foglalkozás.

A cicás és a kutyás gazdik is jól tudják, hogy az életük újra harmóniába kerülhet akkor, ha a kedvencük mellettük van. A testi érintkezés, a velük való foglalkozás, játék, simogatás jótékony hatása pedig közismert. A kutyák sétáltatása még a fizikumunkra nézve is jótékony, a cicák dorombolása pedig elűzi a strasszt, nyugtat, gyógyít.

Gondoljatok bele, hogy vannak a világban olyan munkahelyek, ahová a dolgozók bevihetik saját kedvenceiket. Ez duplán jó, mert a gazdinak nem kell aggódnia azért, hogy a kutyája egyedül van egész nap, a kutya pedig élvezi a figyelmet, a törődést, gazdája közelségét.

Most egy japán cég vezette azt be, hogy dolgozói szabadon bevihetik cicáikat a munkahelyükre. Ez emelhet a munkamorálon, csökkenhet a dolgozókban a feszültség, a frusztráció. Azok, akik menhelyről fogadtak maguk mellé cicát, és beviszik a munkahelyükre még bónuszt is kaphatnak.

Nemcsak a gyerekek tanulási folyamatában jó, ha jelen van egy terápiás kutya, de a munkahelyeinken is elkélne a kutya, macska segítség.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)