Jump to content

Kiscica került a családba, hogyan tovább?

2019. 04. 05. 08:00

Egy kiscica látványa minden szívet megdobogtat, és ha családtagnak fogadjuk be, akkor gondoskodunk róla, óvjuk és féltjük.

Felelős gazdiként a legjobban szeretnénk gondozni. No igen, de hogyan? Egy kismacska étrendje is más, valamint az egyértelmű, hogy mennyiségben sem ugyanazt jelenti, mint egy kifejlett állat esetében.

Az anyatejről leválasztott kiscica már mindi ragadozó, vagyis húsevő. A kismacskák gyomra is kicsi, ráadásul az emésztésük elég gyors ezért picike adagokban kell gondolkodni, azonban azt legalább napi ötször. A legideálisabb és a legkönnyebb utat választjuk akkor, ha az állatkereskedésben szerezzük be, a direkt fiatal cicák számára elkészített ételeket, így biztosak lehetünk abban, hogy minden tápanyaghoz hozzájuttatjuk a fejlődő szervezetet.

A kiscicák is csak addig fogyasztanak tejet, míg édesanyjuk táplálja őket. A szilárd kosztra való átállás után a folyadékpótlást a víz jelenti, ezért a táplálék biztosítása mellett a vizet is ugyanúgy adagolni szükséges számukra.

Az alomra szoktatás cicák esetében gyorsan szokott működni, és nincs más feladatunk, mint játszani, szeretgetni doromboló kis kedvencünket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)