Jump to content

Ismerősen csengő név

2019. 04. 08. 19:00

Egy jól tanult kutya hallgat a nevére. De mi van a cicákkal? Talán a cicások tapasztalták már, hogy macskájukat hívogatva, azok a fülük botját sem mozdítják.

Azért lenne így, mert a macska nem olyan okos házi kedvenc, mint a kutya? A cicák nem értik, hogy az adott név az nekik szól?

Régóta igyekeznek megfejteni azt, hogy a két közkedvelt háziállat közül melyik az okosabb. Alapvetően értelmetlen összehasonlítani a két fajt. Az biztos, hogy a macskák máshogy reagálnak a nevelésükre, mint a kutyák, de ez nem az eszük korlátozottsága miatt van.

A kutyák taníthatóságáról sok tanulmány készült már, de a macskákról kevesebb. Egy japán kutatás éppen ezért terjedt ki arra, hogy a macskák mennyire értik, hogy a név szajkózása a gazditól az nekik szól. Eredményképp azt kapták, hogy macskák abszolút tisztában vannak azzal, hogy amikor gazdájuk hívogatja őket a nevükön, az nekik szól, megértik, mert reagálnak is arra, vagyis mozgatják a fülüket, a farkukat, a fejüket, ennek ellenére hidegen hagyja őket sokszor az is, hogy a gazdija hívogatja. Hát, még ha egy idegen?! Bezzeg, amikor azt sejtik, hogy valami finomsághoz juthatnak?!

A cicák tehát értik, ha a nevüket mondják, de csak akkor vált ki belőlük reakciót, ha ők úgy akarják.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)