Jump to content

Belekezdenek az irtásba. Cicás gazdinak nem ajánlott tartalom!!!

2019. 05. 02. 08:00

A macskák igazán nagy játékosok. Túlélhetnek olyan baleseteket is, amelyekből talán más állat nem épülne fel. Ausztráliában is nagy túlélők.

Bármennyire is macskabarátok vagyunk, talán még otthon is van egy-két szőrgombóc, Ausztráliában is ugyanúgy kedvelt háziállat a cica. Azonban el kell fogadni, hogy abszolút nem őshonos fajról van szó, és ha kikerülnek a szabadba, kóbor állatként igyekeznek megélni a vadonban, akkor az ausztrál őshonos fajokra nézve veszedelmes vadászokká válnak. Ez meg is történt, hiszen több, csak az ausztrál kontinensen létező állatfajt sodortak a kóbor macskák a kihalás szélére. Próbálták már többször gyéríteni az állományt, de a macska szapora faj, és számuk egyre csak nő.

Drasztikus döntést hozott az ausztrál kormány. Olyan macskairtásba kezdenek, amely kétmillió állat eltüntetését jelentené a kontinensről. Ehhez mérget fognak felhasználni, amelyet ízletes falatokban rejtenek el, repülőről fogják elteríteni a különböző területeken. Szenvedéssel járó halál vár az állatokra, és megint csak az ember tehet arról, hogy egykor Ausztráliába vitte azt az állatot, amely csak megélni próbál. Igen, rombol is, ez is tény, de annyira nagymértékű kárt tesznek a kóbor macskák az őshonos állatállományban, hogy azon már nem tudnak uralkodni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)