Jump to content

Más az étrend

2019. 05. 04. 19:00

Macskás gazdiként, ha a nem kívánt szaporulat ellen tenni kívánunk, akkor már a tudatos állattulajdonosok táborában tudhatjuk magunkat.

Az ivartalanítás a legjobb módszer arra, ha nem szeretnénk évente tucatnyi kiscicával elárasztani a világot. Ez felelősségteljes állattartás alapjaihoz hozzátartozó. Egyre többen választják ezt a megoldást, és a menhelyek, állatvédők országos szinten ivartalanítási akciókat hirdetnek. Ennek ellenére nagyon sok olyan állat születik már eleve kóbor szülőktől.

A felelősen gondolkodó és gondoskodó gazdi ivartalanítatja kedvencét, ha nem szeretne utódokat, vagy nem szeretné, hogy valahová nem várt utódok szülessenek. A nem kívánt szaporulattól nem kell ugyan tartani, de máshogy szükséges gondoskodni az ilyen cicákról. Az ivartalanított cicákat nem hajtja az ösztönük, a vágy a szaporodásra, így sokkal nyugodtabbak. A nyugodtsággal együtt járhat a kevesebb mozgás, és így némelyikük hajlamosabb a hízásra is.

Az ivartalanított cicák számára éppen ezért más étrendet szükséges biztosítani, de a legtöbb állateledel gyártó cég erre is gondol, és speciális, ivartalanított cicák számára is készít eledelt. A felelős gazdi erre is figyel.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)