Jump to content

Félszabadon

2019. 06. 01. 08:00

A háziállat tartásáról azok sem mondanak le, akik nem kertes házban élnek és nincs lehetőségük az udvarra kiengedni kedvenceiket.

Az erkély a lakás egy olyan pontja lehet, ahol az ember szeret tartózkodni. Növényekkel, bútorokkal, egyéb kiegészítőkkel lehet még jobb szabadtéri nappalivá tenni. Nem csoda, ha a házban élő állatok is szeretnek kint lenni.

Csakhogy az erkély egyben veszélyes hely lehet mind a macskák, mind a kutyák számára. A macskák esetében csak legyintenek néhányan, hogy semmi gond nincs az állattal, ha leesik bizonyos magasságokból, mert mindig talpra esnek. Valóban igyekeznek zuhanás közben olyan pozícióba igazítani testüket, hogy lehetőleg talpra érkezzenek, és valamennyire sikerülhet is, ám egyáltalán nincs garancia arra, hogy ne sérüljenek meg. Még akár az életükbe is kerülhet. A kutyák esetében pedig még erre a reflexre sem lehet számítani, esetükben sokkal nagyobb az elhalálozás esélye.

Nem kell azonnal a legrosszabbtól tartani. A lezuhanás mellett tartani kell attól is, hogy az erkély rácsai közé beszorulhat az állat mancsa, feje. Kutya/macskabiztossá kell tenni az erkélyt is, és ha szeretnénk, hogy a kedvencünk napozhasson, élvezhesse a friss levegőt, akkor egy macska, vagy kutyaajtó jól jöhet. Kapjon az erkély olyan külső borítást, amely nem tehet kárt az állatban, nem fér be semmilyen testrésze. A cicák szeretnek nézelődni, az erkélyláda pedig nagyon csábító. Olyan megoldást kell találni, amely nem gátolja a cicát a kilátásban, azonban nem is tud leesni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)