Jump to content

Érts a cicajelekből

2019. 06. 09. 19:00

A cicák mindegyike legalább olyan különleges személyiség, mint ahogy azt a kutyák esetében is felfedezhetjük. Mindegyikük egyedi és utánozhatatlan.

Még a gyakorlott macskás gazdik is nagy különbségeket tapasztalhatnak egyes kedvenceik között. Mindegyikük tud hízelegni, de azt is a tudtunkra adják, ha épp nincs kedvük a társaságunkra.

A hozzánk való dörgölőzés, a dagasztás, a dorombolás, a társaságunk felkeresése azt jelzi, hogy igényt tart a cicánk a közelségünkre, ám nincs ez mindig így. Ezt is igyekeznek jelezni felénk, feltéve, hogy megértjük ezt.

Mi sem vágyunk mindig más társaságára, ilyenkor igyekszünk kerülni mindenkit. Pontosan ezt igyekeznek tenni a cicáink is. Ha a macska ezen állapotában kívánjuk minden áron megközelíteni, magunkhoz venni az állatot, ne csodálkozzunk, ha nem lesz tartós a kontaktus. Igyekeznek megfelelő távolságba kerülni tőlünk a macskák, és ezt tartsuk tiszteletben. Ne közelítsük meg, ne akarjuk minden áron megsimogatni.

Az izgatott, ideges, valamire koncentráló cica a farkát ide-oda rángatja. Még egyértelműbb jele az izgatottságnak, ha a szőrét felborzolja. Ilyenkor semmiképp ne akarjuk minden áron megközelíteni, mert szinte biztos, hogy karmolással gyarapodunk.

A macska farka a hangulatának állapotmutatója, de ugyanúgy a fülek is jelezhetik izgalmi állapotát. Ha a füleit nem hegyezi, hanem lecsapja, hátrahúzza, biztosak lehetünk abban, hogy valamire nagyon figyel, gyanús számára. Hagyjuk lenyugodni, és ne akarjuk mindenáron cirógatni, megfogni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)