Jump to content

Elővigyázatosságok macskás gazdiként

2019. 06. 15. 08:00

Cicás gazdinak lenni jó, de felelős pozíció. A tudatosság és a felelősség nem elhanyagolható szempont, bárhogy is jutunk hozzá kedvenceinkhez.

Vannak, akik komoly összeget fizetnek ki fajtatiszta cicájukért, míg mások menhelyről fogadnak magukhoz kedvencet és megint más kategóriába tartoznak azok, akikhez hozzácsapódik egy állat, és megmentik, nincs szívük megszabadulni tőle.

Bárhogy is kerül hozzánk egy cica, attól fogva felelőssé válunk érte. Nyugodt és biztonságos környezetet kell számára biztosítani. Nem lehetünk mindig cicánkkal, így játékokra szükség lehet, hogy le tudja magát foglalni. Arról is gondoskodni kell, hogy ne tudjon elszökni, ne kerüljön az otthoni környezetben sem veszélyes helyzetbe.

Különítsük el számára a macskavécét, és gondoskodjunk arról is, hogy bármikor hozzáférhessen.

Széppé és dzsungellé teszik a szobanövények otthonunkat, de nézzük át, hogy van-e köztük cicánk számára mérgező.

Ha macskát veszünk magunkhoz, akkor számítsunk arra, hogy akár 20 évig is velünk lehetnek.

A macskák nem viselik el, ha a polcon, asztalon tárgyak vannak, így szeretik azt lepofozni. Csak olyan tárgyakat hagyjunk kint, aminek nem eshet baja, ha leesik a földre. A kábelek, vezetékek, telefon, tablet, laptop töltője is tetszetős játék lehet a cicák számára. Ha nem szeretnénk, hogy abban kárt tegyenek, rögzítsük azokat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)